Prošla je još jedna foto berza, juče, 19. oktobra. Išla sam s namerom da pogledam ponudu digitalnih foto printera i pronašla jako dobru mašinu, odlična cena, odlične performanse, zastupništvo u Subotici, podrška, obuka. Dakle, mala digitalna foto laboratorija po odličnoj ceni.

Foto berza, oktobar 2008.

Ostala oprema mi i nije bilo zanimljiva ali nešto drugo jeste. Toliko sjajnih fotografa – stokera, amatera, profesionalaca na jednom mestu. Jako malo žena, izuzetno malo. Videla sam možda dve tri, mislim na posetioce. Verovatno ih je bilo još, samo što ih nisam ili primetila u tom trenutku.

Manje više ista ponuda kao i prošle godine. Novina su digitalne mini laboratorije i štampači i kreiranje foto knjige (photo book). A ono što je bio veliki propust i zamerka je što dva velika prodavca nisu imali opremu koju možeš pogledati na licu mesta, već su nas uputili na svoju radnju, koja naravno nije dostupna nedeljom posle podne. Moj muž je od onih kupaca koji hoće proizvod sada i odmah i otišao je sa namerom da kupi soft boksove, kojih nažalost, nije bilo. Ima ih u ponudi ali ih nije bilo tamo, kao prošle godine. Sada sledi poručivanje telefonom ili preko interneta, slanje kurirskom službom. Ok, ne kažem da je varijanta loša, ali opet par dana bez opreme.

I čini mi se da je prošlogodišnja berza imala bolju posećenost. Sigurno je tome doprinela i činjenica da Moneta ove godine nije postavila opremu za testiranje zajedno sa foto modelom. To im je bio odličan potez. Nadam se da će na decembarskoj berzi to ponoviti.

Sledeća foto berza je u decembru pa se nadam da će biti više izložene opreme. A svakako bi valjalo da se sve održava u nekom malo većem prostoru.

Sviđa ti se članak? Podeli ga sa prijateljima.