Nesanica

Nesanica

Opet nesanica. Kada konačno odem na spavanje twittujem, blogujem i prevrćem utiske u mislima, pišem u glavi rečenice i pasuse. Jeste da je moj twitterski staž vrlo kratak, zapravo na početku, a staž blogerke nešto malo duži (sada već cela tri meseca) počinjem da se pitam gde sam bila svo ovo vreme.

Toliko se toga promenilo u online svetu. Ustvari, nije se promenilo, sve je išlo svojim tokom samo što sam ja bila u nekoj drugoj priči i kao pravila pauzu. Bar da sam je napravila… Mislila sam da će super mama moći da prvo bude mama i da pored toga radi isto kao i do tada. Sada se pokazalo da to nije bilo baš najbolje rešenje, ali izgurala sam na mišiće. Hronično neispavana i sa nenormalnom dnevnom (ne)organizacijom nije bilo moguće uraditi sve ono što je bilo planirano.

I kada se sve malo stabilizovalo, kada je malo pile samostalno hodalo i znalo da kaže šta mu treba – e tu sam se počela vraćati u normalu. Ali, u jednom trenutku sam bila k’o pala s Marsa. Blog? Šta je to? RSS? Čemu to služi. Da li sam čula za Twitter i Netvibes? Ne. Šta je to? Dobro, ispratila sam trendove u web dizajnu to je ok i odavno prešla na CSS umesto da radim sa tabelama i to je ok, to mi nije bio problem. Tu sam isplivala.

Šta sam ustvari htela da kažem? Koliko je teško danas biti zaposlena mama? Ako hoću da nastavim da radim naravno da moram da plivam u svim uslovima, što sam i uspela. Ali definitivno mislim da su kolege (mislim na muški rod) u prednosti jer nemaju obaveze kakve ima jedna zaposlena žena. I ne moraju da prave pauzu, mobilniji su što se tiče dešavanja i kojekakvih drugih bitnih događaja vezanih za struku.

A kada sam počela i sama da idem putem blogerke (pored svega ostalog) nova interesovanja i novi vidici su me obuzeli kao zaraza. Baš mi je falio ovakav zanos da me pokrene i raduje me što je sada internet bolje mesto jer su socijalne mreže donele sasvim nove mogućnosti, bez obzira na to koliko je privatnost narušena.

A moj netvibes nalog je postao pretrpan kvalitetnim blogovima i linkovima. Idemo dalje, toliko me toga čeka.

Sviđa ti se članak? Podeli ga sa prijateljima.
By | 2017-12-03T13:28:35+00:00 januar 14th, 2009|Nešto lično|6 Comments

About the Author:

Zaljubljenik u fotografiju, frilenserka u duši, veb dizajnerka, blogerka, urednica i idejni tvorac Foto IN zajednice, majka, supruga. Zabavljam se i razvijam radeći u stvaranju stock fotografije i videa već deset godina. Vodim foto studio za foto i video produkciju Fotostorm u Novom Sadu.

6 Comments

 1. Charolija 14. јануара 2009. at 07:42

  Zaposlena mama? Svaka mama, samim tim što je mama je već zaposlena 24 sata dnevno. Naše profesionalne obaveze se uklapaju u ulogu majke, jer to je po meni tako prirodno. Sazdane smo tako, da sve možemo da postignemo. Muške kolege, budu korak ispred, ali sam sigurna da svaka mama koja to poželi, može i da ih stigne i prestigne. Samo napred. 😀

 2. Maja Vasic 14. јануара 2009. at 07:58

  Hvala. Stvarno je potrebno mnogo rada i truda da se nosimo sa majčinstvom i karijerom zajedno.

 3. Tea 14. јануара 2009. at 09:35

  Jako je tesko sve to uskladiti ali kada se nesto zeli moze se i postici. Ono sto je najvaznije je napraviti dobar plan, odrediti prioritete i ici korak po korak ka cilju.
  Moje poslovne obaveze su zbog troje dece odlozene za neko drugo vreme, za sada sam „samo“ mama i to mi bas prija. A sto se tice tvoje nesanice i toga da ti se vrte slike, ideje, recenice, teme… pred ocima i kada si najumornija :))) Tako ti je to. Sve to ide u staz nas koji smo nasli jedan deo sebe na netu :)))

 4. Maja Vasic 14. јануара 2009. at 12:57

  Svaka čast za troje dece, to je moja neka daleka ambicija. Ja sam odavno na netu a u poslednje vreme mi je fokus na nekim novim i drugačijim interesovanjima što mislim da može samo da koristi.

 5. nenad 14. јануара 2009. at 14:04

  Vidim da nema muskih komentara pa da ne ostanete uskraceni i za to misljenje…. Uglavnom se slazem sa Majom ali je morala da kaze i cast izuzecima…… U mojoj porodici sa troje dece ja sam oko 75 % vremena mama jer moja supruga ima mnogo jacu i profitabilniju karijeru od moje. Licno postujem svaku zenu koja pored roditeljstva moze da ima jaku i bogatu karijeru ali uglavnom se generalizuje misljenje koje ne bih da citiram. Sve u svemu ja imam vise vremena da procitam Majim blog i tu stvarno veliku kolicinu korisnih podataka i saveta vezanih za graphic i web design. Maja me je mnogo toga naucila. Doduse ja sam malo lenj da to i prakticno sprovedem ali popravicu se uciteljice ili idem u cosak

 6. Maja Vasic 14. јануара 2009. at 14:39

  Hvala Nenade na komentaru. Da, zaboravih da kažem „čast izuzecima“.
  Svakako moram da napomenem da nisam sama u materinstvu jer imam veoma veliku podršku i sa tatine strane, samo što su nam poslovi različiti. Ne bih da zalazim u to ko koliko provodi vremena sa decom, već sam sve pisala s aspekta zaposlene freelance mame što je razlika u odnosu na zaposlene mame koje imaju svoje radno mesto na kome nesmetano obavljaju svoj posao.
  Sve ovo mi je dalo ideju za novi post 😉

Comments are closed.