Opet nesanica. Kada konačno odem na spavanje twittujem, blogujem i prevrćem utiske u mislima, pišem u glavi rečenice i pasuse. Jeste da je moj twitterski staž vrlo kratak, zapravo na početku, a staž blogerke nešto malo duži (sada već cela tri meseca) počinjem da se pitam gde sam bila svo ovo vreme.

Toliko se toga promenilo u online svetu. Ustvari, nije se promenilo, sve je išlo svojim tokom samo što sam ja bila u nekoj drugoj priči i kao pravila pauzu. Bar da sam je napravila… Mislila sam da će super mama moći da prvo bude mama i da pored toga radi isto kao i do tada. Sada se pokazalo da to nije bilo baš najbolje rešenje, ali izgurala sam na mišiće. Hronično neispavana i sa nenormalnom dnevnom (ne)organizacijom nije bilo moguće uraditi sve ono što je bilo planirano.

I kada se sve malo stabilizovalo, kada je malo pile samostalno hodalo i znalo da kaže šta mu treba – e tu sam se počela vraćati u normalu. Ali, u jednom trenutku sam bila k’o pala s Marsa. Blog? Šta je to? RSS? Čemu to služi. Da li sam čula za Twitter i Netvibes? Ne. Šta je to? Dobro, ispratila sam trendove u web dizajnu to je ok i odavno prešla na CSS umesto da radim sa tabelama i to je ok, to mi nije bio problem. Tu sam isplivala.

Šta sam ustvari htela da kažem? Koliko je teško danas biti zaposlena mama? Ako hoću da nastavim da radim naravno da moram da plivam u svim uslovima, što sam i uspela. Ali definitivno mislim da su kolege (mislim na muški rod) u prednosti jer nemaju obaveze kakve ima jedna zaposlena žena. I ne moraju da prave pauzu, mobilniji su što se tiče dešavanja i kojekakvih drugih bitnih događaja vezanih za struku.

A kada sam počela i sama da idem putem blogerke (pored svega ostalog) nova interesovanja i novi vidici su me obuzeli kao zaraza. Baš mi je falio ovakav zanos da me pokrene i raduje me što je sada internet bolje mesto jer su socijalne mreže donele sasvim nove mogućnosti, bez obzira na to koliko je privatnost narušena.

A moj netvibes nalog je postao pretrpan kvalitetnim blogovima i linkovima. Idemo dalje, toliko me toga čeka.

Sviđa ti se članak? Podeli ga sa prijateljima.