Online generator za zaobljene ćoškove pomoću CSS-a

//Online generator za zaobljene ćoškove pomoću CSS-a

Online generator za zaobljene ćoškove pomoću CSS-a

Obzirom da je trenutno vrlo popularan dizajn elemenata web strane sa zaobljenim ćoškovima a da CSS ne omogućava jednostavno kreiranje ovakvog vizuelnog efekta, često se pribegava raznim tehnikama. U ovom postu nabrojano je 25 tehnika za kreiranje boksa sa zaobljenim ćoškovima koristeći samo CSS ili CSS u kombinaciji sa JavaScript-om.

Moj favorit je CSS:Smart Corners (isproban i funkcionalan).

CSS: Smart Corners

Ipak, da biste olakšali ovaj postupak možete koristiti i online generator zaobljenih ćoškova. Procedura je vrlo jednostavna i zahteva podešavanje radijusa, boje pozadine i div-a sa sadržajem. Generator ima mogućnost da kreira i elemente sa gradijentnom pozadinom ili elemente sa okvirom i u tom slučaju je potrebno podesiti još par opcija.

Nakon izbora odgovarajućih opcija generiše se CSS i XHTML kod koji možete iskopirati na vašu web stranicu a generisane slike sačuvati u u direktorijumu sa slikama.

Online generator zaobljenih ćoškova pomoću CSS-a

Sviđa ti se članak? Podeli ga sa prijateljima.
By | 2017-12-03T13:28:35+00:00 januar 27th, 2009|css|1 Comment

About the Author:

Zaljubljenik u fotografiju, frilenserka u duši, veb dizajnerka, blogerka, urednica i idejni tvorac Foto IN zajednice, majka, supruga. Zabavljam se i razvijam radeći u stvaranju stock fotografije i videa već deset godina. Vodim foto studio za foto i video produkciju Fotostorm u Novom Sadu.

One Comment

  1. Daniel 8. децембра 2015. at 12:25

    It is well known that using a version cotornl system is one of the best practices of managing your data. But it is also well known that it can be quite a tax on your productivity. The way OS X Lion has built Versions into Lion, you can avoid all the tediousness and get all its benefits to be more productive. Together with easy access through Spotlight>, this can give you your very own inbuilt mini document management system. Mac OS X Lion: Spotlight

Comments are closed.