Sajber mačka prvi put na E-trgovini na Paliću

//Sajber mačka prvi put na E-trgovini na Paliću

Sajber mačka prvi put na E-trgovini na Paliću

Iako je E-trgovina prošla pre nekoliko dana i vest je postala pomalo i bajata, ja sam još uvek pod utiscima i još uvek prebiram po glavi događaje i predavanja sa konferencije i razmišljam o ljudima koje sam tamo srela i upoznala.

Sajber mačići u ZOO vrtu na Paliću za vreme E-trgovine 09Ovo je verovali-ili-ne moja prva E-trgovina! Do sada sam uvek imala „neki“ razlog (bila sam trudna, bebci su bili suviše mali da bi ih ostavljala… a pre toga se ni ne sećam razloga). Ove godine sam čvrsto rešila da idem i kao pravi štreber sve isplanirala na vreme. Sve u svemu, sve je bilo na svom mestu – a moji sajber mačići pored mene sva tri dana pa mi je E-trgovina bila još lepša.

Najviše od svega me raduje to što je bilo dosta žena iz IT sveta ili žena koje imaju veze sa novim tehnologijama, internetom, društvenim mrežama i svim sajber inovacijama. Tako da smo upravo od tih sjajnih žena čuli isto toliko sjajna predavanja. Nada Bukinac, Tatjana Lukić, Dragana Đermanović i Jelena Jovanović su samo neke od žena koje su imale odlična i zanimljiva predavanja. Uvek me raduje kada se žene aktiviraju i kada obore s nogu publiku i slušaoce, a to se upravo i desilo u slučaju pomenutih dama.

Maja, Gaga i Jelena
Fotografija preuzeta iz Flickr galerije Jelene Jovanović

Naravno, ništa lošiji nisu bili ni muškarci, čak su me pojedina predavanja oduševila – fenomenalno predavanje koje je na mene ostavilo veliki utisak je predavanje Vladimira Živaljevića koji je bazirao svoju prezentaciju na ličnom primeru, konkretnim ciframa i javno prezentovao informacije kakve, sigurna sam, retko gde možemo čuti (Case study). Odlično predavanje Eniac-a, Dragana Varagića, Borisa Krstovića, Miloša Vučića i Dušana Kaličanina (sjajno organizovano predavanje).

Svo vreme predavanja čulo se kuckanje po laptopovima, cvrkutalo se a predavanja su se mogla pratiti i strimingom. Već za vreme predavanja tim sajta ITdogadjaji.com je pripremao post o temi o kojoj se upravo priča. Svaka čast na ažurnosti!

S obzirom da sam na E-trgovinu išla bez nekih velikih očekivanja, doživela sam predivno iskustvo, čula odlična i vrlo korisna predavanja i upoznala neke nove zanimljive ljude.

Atmosfera sa E-trgovine 09
Fotografija: Milan Tomin, www.prodajlako.com

Sa aspekta web dizajnerke, ovo je  iskustvo koje će mi pomoći da bolje razumem tržište i nove alate i tehnologije koje su u direktnoj ili indirektnoj vezi sa poslom kojim se bavim. Već imam na umu neke ljude iz blogosfere i sajber sveta koje bih volela da vidim u čujem u svojstvu predavača na sledećoj E-trgovini, i neke koje bih ponovo volela da slušam…ali, reći ćete, „pa šta“. Ko zna, možda mi se neka želja i ispuni.

Ono što mi se posebno dopalo su tematski organizovana predavanja koja su se nadovezivala jedna na druge. Za sve ostalo nemam zamerki (osim malobrojnog osoblja u „Maloj gostioni“ koje nije moglo da postigne da opsluži toliki broj gostiju). Bez obzira na sve, definitivno se vidimo i sledeće godine jer je ova konferencija nešto što se NE SME propustiti.

Sviđa ti se članak? Podeli ga sa prijateljima.
By | 2017-12-03T13:28:34+00:00 april 28th, 2009|Nešto lično|11 Comments

About the Author:

Zaljubljenik u fotografiju, frilenserka u duši, veb dizajnerka, blogerka, urednica i idejni tvorac Foto IN zajednice, majka, supruga. Zabavljam se i razvijam radeći u stvaranju stock fotografije i videa već deset godina. Vodim foto studio za foto i video produkciju Fotostorm u Novom Sadu.

11 Comments

 1. Miss Cybernaut 28. априла 2009. at 18:37

  Da nije bilo sporog osoblja ko zna koliko bi smo se (kvalitativno) upoznali.
  Čast mi je i zadovočjstvo bilo da stretnem jednu od najboljih (pod punom odgovornošću to tvrdim) blogerki u .rs 🙂

  Mačke!

 2. Srdjan Jankovic 28. априла 2009. at 21:31

  Dobrodošla 🙂 Drago mi je što smo se upoznali, nadam se dužem web-čavrljanju nekom sledećom prilikom 🙂

 3. Maja Vasic 29. априла 2009. at 03:08

  @Miss Cybernaut
  Dobro kažeš za osoblje :)) A za ovu drugu rečenicu . HVALA!

  @Srdjan Jankovic
  Hvala ti, bilo mi je zadovoljstvo upoznati celu ekipu 🙂

 4. JKamatovic 29. априла 2009. at 04:12

  Takođe, prva e-trgovina i takođe još uvek sam pod utiscima 🙂
  Bilo je sjajno. Toliko dobrih predavanja, novih poznanstava… i što je najbolje, što smo svi mi iz Cyber sveta imali prilike da se još bolje upoznamo…
  Oduševljena sam kao su IT Događaji ispratili sve i način na koji je twitter „ušao“ na #etrgovina09 😉
  Bilo je lepo. Možda je šteta što se dešava samo jedanput godišnje…

 5. Dragan Varagić 30. априла 2009. at 03:01

  Eto, koliko je trebalo vremena da dođeš tamo, a znaš za događaj od njegovog početka 🙂 Šta si sve propustila 🙂

 6. Dragana Djermanovic 30. априла 2009. at 04:36

  „cyber mačići“ :)))
  Divno.

  Zaista je bilo sjajno družiti se sa tobom i ostatkom ekipe par dana.

  D Dj

 7. Konferencija E-trgovina 2009 3. маја 2009. at 07:56

  […] posetilaca i učesnika možete saznati i na drugim mestima/blogovima: IT Dogadjaji, Dragan Varagic, Cyber Cat, Prokka’s blog…  (ili jednostavno izguglajte, pogledajte na Fece […]

 8. Olgica 5. децембра 2009. at 13:53

  Draga Majo, kad budes sledeći put dolazila na Palić ili u Suboticu javi se /na FB ili mailom/ pa da se vidimo posle toliko godina.

  Poz Olgica

 9. Maja Vasic 7. децембра 2009. at 09:18

  @Olgica
  Mnogo godina je prošlo… Kad budem išla na tu stranu vidimo se obavezno 🙂

 10. kupujem 16. децембра 2010. at 11:10

  O pa lepo, konacno i mi u Srbiji da pocnemo da diskutujemu i organizujemo ovako neke ekonomsni korisne dogadjaje.

 11. pawn shops open on sunday near me 7. јула 2014. at 01:42

  pawn shops open on sunday near me…

  Sajber mačka prvi put na E-trgovini na Paliću | Dnevnik jedne Cyber mačke…

Comments are closed.