Dobri primeri „Under construction“ strana

//Dobri primeri „Under construction“ strana

Dobri primeri „Under construction“ strana

Under construction animated gif

Čak i kada zaista nemate šta da kažete svojim posetiocima osim da je vaš sajt u fazi izrade, da ga redizajnirate ili da je trenutno „Under construction“ – razmislite kako će crno-žute štrafte, animirani čikica sa bušilicom koji skakuće po ekranu uticati na vašeg posetioca koji će se najverovatnije naježiti i pobeći glavom bez obzira sa vaše stranice.

Umesto da vreme utrošite u pronalaženju odgovarajućeg crteža ili još bolje animiranog čikice ili kamiona sa trepćućim natpisom „Under construction“, posvetite malo više vremena ovoj stranici i uredite je tako da potencijalnim posetiocima pruži makar minimum informacija.

To mogu biti neki osnovni podaci o vama ili vašoj firmi, kao što su: adresa, telefoni, email adresa, radno vreme, vaš trenutni projekat na kome radite, oblast kojom se bavite ili recimo samo informacija o tome kada se očekuje lansiranje vašeg sajta (ali to onda i ispoštujte).

Under construction animated gif

Ne želite da vaši posetioci pomisle da se nalaze na gradilištu! Ali, ako ste i pored toga ljubitelj ovakvih (zastarelih) ikona i crteža imate nekoliko na ovom sajtu.

Nekoliko dobrih primera privremenih stranica u fazi izrade

Ivan Aleksić

www.sroown.com

Buka - Socijalni online servis

www.buka.rs

kosta Mijić

ww.kostam.com

Ceca Online

www.ceca-online.comSviđa ti se članak? Podeli ga sa prijateljima.
By | 2017-12-03T13:28:34+00:00 maj 5th, 2009|Inspiracija|7 Comments

About the Author:

Zaljubljenik u fotografiju, frilenserka u duši, veb dizajnerka, blogerka, urednica i idejni tvorac Foto IN zajednice, majka, supruga. Zabavljam se i razvijam radeći u stvaranju stock fotografije i videa već deset godina. Vodim foto studio za foto i video produkciju Fotostorm u Novom Sadu.

7 Comments

 1. reljasimicic 6. маја 2009. at 07:42

  Kao i obicno, Maja vodi brigu o ljudima.
  Velika kolicina empatije.

 2. novii 6. маја 2009. at 09:39

  “Under construction” stranica je najveća katastrofa koju neki sajt može da doživi.
  Malo sam ga sada preterao, ali to je deo sajta koji odaje posetiocu utisak da je vlasnik sajta lenj prema svom sajtu, a ako je to još i potencijalni kupac za sajt, zapitaće se kako će onda da odradi meni sajt, ako se o svome ovako brine. Ako neko eventualno traži neke informacije i naiđe na ovu stranicu, sledeći put kada vidi link ka njoj će taj link da zaobiđe.
  Predlog da se napišu osnovni podaci o vama ili vašoj firmi je veoma vredan i treba ga zapamtiti. Tako će posetioc da dobije bar neke informacije, možda ne baš one koje trenutno traži. Međutim sasvim je sigurno da će zapamtiti da postoji neka informacija na tom sajtu.
  Pošto je sigurno da crno-žute štrafte, animirani čikica sa bušilicom postoje na desetinama sajtova. Od toga je jedino gora stvar, kada se kao Title tag koristi Untitled Document.

 3. JKamatovic 6. маја 2009. at 16:57

  Odličnu temu si izabrala.
  Na „under construction“ pomislim uf! (zakolutam očima) naročito kada se posle određenog vremena ponovo vratim a „gradilište i dalje radi“…
  Pomislim, kako su krenuli sa izradom sajta? kao: to treba da se uradi?
  Koja je svrha prisustva neke firme na Internetu ako nije tu? To potpuno vezujem i sa stvarnim svetom, kao da ste otišli na neku adresu (neke firme) koja tamo nije, tj sve je prazno… I automatski se pitam da li uopšte postoji i ako su takvi da li sa njima treba da radim?
  Ili postojite, bilo on ili off line, ili ne. I upravo tako, bar osnovne informacije da budu vidljive, one koje se uvek mogu proveriti.
  Bilo bi super kada bi guglajući naleteli na ovaj post!

 4. NikkiL 6. маја 2009. at 19:46

  @relja – nije empatija nego pozitivno korisnicko iskustvo 😉

  Kad spomenu „kad se ocekuje“ vidjala sam i sajtove na kojima je odbrojavanje do novog sajta…

  Sa druge strane kada je u pitanju redizajn ne shvatam potrebu postavljanja takvog necega na mesto funkcionalnog starog sajta – lose i za pretrazivace i za korisnike. Sajt se redizajnira, testira i postavlja odmah u funkciji – po zelji moze da se „najavi“ redizajn ili dan kada ce biti pusten u funkciju i nove poboljsane funkcionalnosti. Ovakve stranice odobravam jedino ako je u pitanju potpuno novi sajt, naravno uz postojanje kakvih takvih informacija na njoj (nesto kao digitalna vizit karta) …i naravno da ne stoji mesecima u takvom stanju.

  A i busilice me asociraju na sajtove 90tih…one staare radjene u FrontPage-u pa jos sa 3D tekstovima… :)))))

 5. Milica Sekulic 14. маја 2009. at 20:02

  Hvala ti Majo što si postavila jednu od mojih stranica za primer! 😉

  Sad moram da budem kontradiktorna i da kažem da sam protiv „under construction“ stranica, pogotovu u slučaju kad se sajt redizajnira… 🙂 Na internetu je sve „under construction“, jer se konstantno sve razvija, menja, dorađuje…

  Potrošila bih mnogo karaktera u ovom komentaru da objasnim zašto je moralo tako biti na gore spomenutom primeru, tako da ću samo izvući zaključak – „under construction“ stranica je u redu samo u slučaju kada sajt prvi put treba postaviti online i kad je u test fazi sa izvesnim završetkom.

 6. Aleksandar Vugdelija - CEO of VIZIOSHOP.com 19. маја 2009. at 08:45

  Cool post!

  Predlog za sledeći post:

  „interesantne „eror 404″ stranice “ ! 😉

 7. David 9. јула 2009. at 21:25

  ~ “Under construction” stranica je najveća katastrofa koju neki sajt može da doživi. ~
  Isto sam i ja pomislio kada sam video naslov pa jos i ‘dobri primeri’? Istini za volju dobri su primeri, nekada ne moze covek jos i o svom sajtu da misli ili prosto nema sta da se postavi a veca je steta da se ne otvara nista ako je sajt postojao.

Comments are closed.