Kako je lepo ponovo biti dete i raditi posao koji voliš

Posted by on dec 16 2009 | Nešto lično

Kako je lepo ponovo biti dete i verovati u Deda Mraza. Večeras sam od mog četvorogodišnjeg sina saznala da Deda Mraz pakuje poklone u kutije ali i u kese i da ih ostavlja ispod jelke, da dolazi u vrtić i kod bake i deke.
Kotrljali smo grudve po debelom snegu i bezuspešno pokušavali da napravimo glavu Snešku Beliću, odustali smo i ostavili taj zadatak za sutra.
Ušli smo u kuću smrznutih prstiju, rumenih obraza i mokrih nogu a sneg koji nismo uspeli da očistimo metlom sa čizama i jakni uneli smo svud unaokolo po tepihu u predsoblju. I osušio se. Onda smo skinuli svu mokru odeću i kape i rukavice na kojima su još uvek bile pahulje i stojali smo ispred pećke da se ugrejemo. To me je vratilo u detinjstvo kada sam se sankala u dedinom dvorištu i setila sam se tog predivnog osećaja zadovoljstva koje zima budi u detetu. Ponovo sam bila dete i osećala sam se predivno.
Moji dečaci su zaspali veseli i prepuni utisaka a ja se vraćam svojim obavezama. Rok za kraj posla se bliži i treba zapeti a ja sam srećna jer mi posao dozvoljava da radim kada mogu i hoću. I pored svih negativnih strana, divno je biti sajber-frilenser-mama jer bih u suprotnom propustila zadovoljne osmehe mojih dečaka i sve igre na snegu. Sneška ćemo završiti sutra i biće najlepši, a posao će biti završen na vreme.

Be Sociable, Share!

9 komentara do sada

9 komentara na članak “Kako je lepo ponovo biti dete i raditi posao koji voliš”

 1. Super,zima je super :D

  Samo,preporučujem ti da se ne grudvaš na poslu,te da na samom vrhuncu sreće ne strefiš grudvom šeficu,pa da se onda treseš ne od zime,no od mogućnosti otkaza :lol

  fin tekst.. ;)

  pozz

  17 dec 2009 at 07:48

 2. Teško da ću strefiti šeficu ;)

  17 dec 2009 at 08:00

 3. Danijel Šivinjski

  Sajber-frilenser-mama, haha, sjajno.
  Eto ja u ponedjeljak napunio 18 godina i sad sam kao stariji, moš’ mislit, dijete iz mene neće još dugo izaći. Kad smo kod Sneška Belića, kod nas je u Puli danas padao snijeg, kako kažu nakon 8 godina… grudvanje i to.

  Pozdrav.

  17 dec 2009 at 13:07

 4. Otkud znaš,možda ti padne na pamet da počneš da grudvaš samu sebe :)

  17 dec 2009 at 17:48

 5. @Danijel
  srećan ti rođendan i neka dete zauvek živi u tebi :)

  @Milko
  :)

  17 dec 2009 at 17:51

 6. Vječno (;

  18 dec 2009 at 16:42

 7. Srećna Nova i sve najbolje tebi i tvojima ;)

  P.S.

  očekujem novi tekst…;)

  pozzz

  01 jan 2010 at 16:11

 8. Hvala, takođe. Biće novi tekst uskoro.

  01 jan 2010 at 17:03

 9. […] s čim ćemo sigurna sam obradovati najviše našu dečicu –  janavi i Pahulje. Interesuje li Vas Kako je lepo ponovo biti dete i raditi posao koji voliš skoknite do […]

  18 jan 2010 at 18:32

Trackback URI |

Maja Vasic's Facebook profile