Šta mi je doneo blog?

Posted by on jan 21 2010 | Nešto lično

Prvi blog post sam napisala pre više od godinu dana. Dragan je bio taj koji mi je dao ideju i po njegovom nagovoru sam počela da razmišljam o tome. Nakon što mi je u nekoliko minuta pokazao kako se piše post i kako on vodi svoj blog dok smo neobavezno ćaskali, počela sam intenzivno da razmišljam o blogovanju. Nastao je Dnevnik jedne sajber mačke koji upravo čitate.

Istina je da sam ranije pisala redovnije pa vremenom sve ređe, i dalje napišem po neki tekst. Ne dinamikom kojom bih htela, ali bar po neki. Nemam neke velike planove za budućnost u blogovanju ali svakako mi nije namera da prestanem, jer materijala i ideja ima na pretek.

Onda sam pisala i pisala… Ali sam više vremena provodila čitajući druge blogove nego pišući svoj. I isplatilo se. Otkrila sam nove ljude, nove teme, sjajne blogere i zanimljive blogove. Svako jutro sednem za laptop i dok srčem kafu za razbuđivanje za pola sata pročitam šta moji omiljeni blogeri pišu. I tako započinjem dan.

Onda jedno pre podne krajem decembra prošle godine dobijem poziv od gospodina Marka Stjepanovića, glavog i odgovornog urednika internet izdanja kompanije Ringier Srbija, koji me pita da li sam raspoložena da pišem za Blic blog koji je u pripremi. Nakon razgovora o tome šta se od mene očekuje, s oduševljenjem sam pristala. Moram priznati da sam bila iznenađena i da mi i dalje iznad glave stoji pitanje „zašto ja?“. Kada je pokrenut novi Blicov blog, poslala sam prvi tekst „Kada se iz princeze pretvorimo u Pepeljugu„.

Blic blog: Kada se iz princeze pretvorimo u Pepeljugu

U samo par dana tekst je pokrenuo lavinu komentara i stvorila se prava diskusija o muško-ženskim odnosima iako je tema bila sasvim drugačija. Ne mogu vam opisati koliko sam se lepo osećala kada su čitateljke u komentarima pisale da im je tekst ulepšao dan, da će uraditi nešto lepo za sebe i koliko je diskusija daleko otišla. Drago mi je. Do trenutka kada pišem ovaj post, bilo je 117 komentara na tekst. WOW!

Vrlo brzo nakon objavljivanja, tekst se našao na drugom mestu najkomentarisanijih tekstova i među pet najčitanijih. Da li je to dokaz da ne damo na sebe i da smo počeli da pridajemo važnost onome kako se nosimo i osećamo ili za nešto drugo, ne znam. Samo znam da sam dotakla temu koja je pokrenula čitatelje na razmišljanje. Ako su nakon tog razmišljanja izvukli neke zaključke o sebi i svojim zadovoljstvima, za mene nema veće nagrade.

Sećam se jedne rečenice sa časa filozofije u srednjoj školi: „Čovek je srećan kada spozna samoga sebe“. Ne sećam se koji filozof je zaslužan za ove reči, ali su mi se urezale u sećanje. Ako je ovaj tekst nekome omogućio da bude korak bliže spoznaji samoga sebe, to je prava stvar – ostvaren cilj!

Pre tri dana dobila sam poziv od novinarke Blic žene, Mariote Vlaisavljević, koja me je zamolila da odgovorim na nekoliko pitanja. Odgovore na pitanja, kao i njenu reakciju na moj prvi post možete pročitati na portalu Blic žena. Hvala vam svima za ovoliku pažnju!

Blic žena: Ženski svet iz ugla najčitanije blogerke na portalu Blica, Mariota Vlaisavljević

Ispričala sam svoju priču, to ću raditi i dalje. Ponovo doživljavam neke lepe trenutke koje mi blogovanje donosi. I još uvek me drži blog groznica. Svakako bolje nego svinjski grip.

Be Sociable, Share!

14 komentara do sada

14 komentara na članak “Šta mi je doneo blog?”

 1. Čestitam na BB uspijehu :)

  Lijepo što si se vratila i ovdje ;)

  pozzz

  P.S.

  „Spoznaj samog sebe“

  nalazi se na zidu hrama u Delfima

  21 jan 2010 at 20:03

 2. Tvoj blog je jedan od prvih koji sam počela da pratim…
  Više čitala, nego komentarisala i puno toga sam na njemu saznala. Mnogo toga naučila.
  Bravo! Sjajno! :) Samo nastavi.

  22 jan 2010 at 01:55

 3. :)))
  smem da nemam komentar? onako od miline da nemam komentar…

  samo napred!!

  22 jan 2010 at 03:06

 4. Hvala vam :)

  22 jan 2010 at 03:30

 5. Hej, draga Maja, drago mi je, citam te i tamo i ovde :)

  22 jan 2010 at 05:02

 6. cestitki! kad jednom postanesh deo virtuelnoj istorii nema vracanja :)

  22 jan 2010 at 05:03

 7. Trudim se da redovno pratio dobre blogove i uvek se radujem odlicnim postovima, a ti si mendju onima na mom spisku blog destinacija. Nazalost, slabo pratim blog zapise koji se objavljuju na agregatima poput Blic-ovog, B92 i slicnih .
  Zelim ti puno uspeha u dalje blogovanju !
  Deka :)))

  22 jan 2010 at 06:00

 8. Miki

  Bravo!!!

  22 jan 2010 at 07:05

 9. Moram da priznam, da si me ti inspirisala da uđem u blogerske vode.

  Čestitam od srca i samo napred , razdrmaj ovu našu Srbiju!

  22 jan 2010 at 19:28

 10. Svašta nešto lepo novo ti je doneo blog! :)

  I nije bitno koliko redovno pišeš, ako mi možemo u svakom tekstu da uživamo i naučimo nešto novo.

  Za mene su neke stvari od tebe pravo osveženje, tako da se setiš i toga sledećeg puta kada budeš spremala neki tekst. Možda se tako još više inspirišeš! :)

  23 jan 2010 at 04:33

 11. Lepo, zaista je malo blogera koji imaju svoje autorke tekstove,vec uglavnom rade kopiranje cisto da okrenu profit. Lepoje je sto pises i samo nastavi tako!

  16 dec 2010 at 11:14

 12. Sve je stav interesovanja, pa tako nekog ce ispuniti voznja bicikla, nekog izlasci u diskoteke, nekog slusanje muzike, a neko voli da pise svoj blog. Pisanjem bloga gradimo svoj licni identitet i moze da donese dosta koristi, ali isto tako i stete, sve najvise zavisi od nas samih.

  22 dec 2010 at 05:17

 13. Boby

  Bas mi je drago kad se nekom tako posreci, nadam se da te ispunjuje pisanje, meni su zanimljivi tvoji tekstovi i od sada redovno te citam.

  24 jan 2011 at 15:28

 14. Dobro došao :)

  24 jan 2011 at 18:16

Trackback URI | RSS komentara

Imate komentar? Podelite ga sa ostalima:

Maja Vasic's Facebook profile